O nama

Klimerko zajednica

Klimerko zajednica se okupila oko inicijative Vazduh Građanima koju je 2019. pokrenula Desiree Željka Milošević, osnivač Descon-a. Aktivisti Internet društva Srbije, Haklab Beograda i Descon zajednice doprinose daljem razvoju i usavršavanju dizajna uređaja i Klimerko platforme.

Posetioci Descon-a na prizemlju i spratu

Descon

Descon je godišnja konferencija i hakaton o tehnologiji i klimatskim promenama na kome je osmišljen Klimerko. Descon se organizuje u jugoistočnoj Evropi, kao jedna od aktivnosti Internet društva Srbije koje je udruženje građana iz Beograda više godina aktivno na području primene tehnologija, a posebno Internet tehnologija, slobodnog softvera i poštovanja ljudskih prava pri samoj upotrebi Internet tehnologija u svakodnevnom životu.

Publika tokom prezentacije na Descon'u

Descon organizuje CTF takmičenje koje privlači timove iz različitih oblasti. Učesnici se takmiče u rešavanju izazovnih zadataka iz bezbednosti i enkripcije. Ovo takmičenje pruža priliku stručnjacima da pokažu svoje veštine, istraže nove tehnologije i testiraju svoje sposobnosti. Svaki zadatak je tu da izazove kreativnost i analitičke veštine, čineći CTF takmičenje uzbudljivim iskustvom za sve učesnike.

Prezentacija rešenja Descon CTF izazova

Internet društvo Srbije

Internet društvo Srbije je udruženje građana koje je preko dvadeset godina aktivno na području primene tehnologija, a posebno Interneta u nauci, umetnosti, obrazovanju i svakodnevnom životu. Organizacija je primarno fokusirana na primenu Internet tehnologija, slobodnog softvera i poštovanja ljudskih prava prilikom upotreba Internet tehnologija. Primena standarda pristupačnosti, upotreba slobodnog softvera, sloboda objavljivanja informacija od javnog značaja, upotreba Interneta u obrazovanju i umetnosti su oblasti koje nas najviše zanimaju.

Panelisti na konferenciji Internet društva Srbije

Prijatelji Klimerka

Prikaz Klimerko mernog uređaja

Upoznaj Klimerka

Klimerko je svima pristupačan senzorski uređaj koji meri štetne čestice spoljašnjeg vazduha. To je takođe inicijativa otvorenog koda koja kombinuje uređaje i mreže sa jednim ciljem: da podigne svest o važnosti kvaliteta vazduha u zemljama Zapadnog Balkana.

  • Flickr
  • Google Play
  • Apple App Store